loading...
 • Laag drempelig

 • Altijd begeleiding

 • Alle nivo's mogelijk

 • Daag jezelf uit

Leef gezond, beweeg

Ook voor de anti sporter

Doe een proefles

Natuurlijk Fit Training

€40,-- per maand
    • Knipkaart voor 5 lessen € 40,--
    • Knipkaart voor 10 lessen € 78,--
    • Knipkaart voor 15 lessen € 115,--
    • *aan een knipkaart zit geen einddatum verbonden*
    • Eerste les is een proefles
Doe mee

Spinningles Abonnement

€ 30,-- per maand
  • Maand 1xper week € 30,-- 2x per week € 55,--
  • 2 maanden 1x per week € 57,-- 2x per week € 100,--
  • 6 maanden 1x per week € 143,-- 2x per week € 265,--
  • 12 maanden 1x per week €286,-- 2x per week € 525,--
  • Op de woensdag  van Oktober tot April Spinning en Kracht € 185,--
  • Eerste les is een proefles
Een abonnement kan ook worden afgesloten voor de Natuurlijk Fit Training

Hallo sporters,

Naar aanleiding van de aangescherpte coronamaatregelen kan ik na 17.00 uur geen sportles meer geven. De avondlessen komen daardoor te vervallen. De vaste ochtendlessen blijven staan.

Onderstaand een tijdelijk aangepast lesrooster. Ik vraag je een en ander goed te lezen.

Natuurlijk Fit Training:

 • Maandag 9.00 uur (Odoornerdennen, vast lesuur))
 • Woensdag 9.00 uur (vast lesuur)
 • Zaterdag 9.00 uur (Odoornerdennen) Let op; je kunt in deze les ook alleen meedoen met de core- en krachtoefeningen. Het laatste onderdeel is hardlopen. Als je niet wilt hardlopen, dan kun je wandelen of eerder weggaan.

Spinning:

 • Donderdag 9.00 uur (vast lesuur)
 • Vrijdag 9.00 uur (optie 30 minuten krachttraining vooraf)

Core- en Kracht:

 • Donderdag 11.00 uur

Ik zou graag een aanmelding van je ontvangen als je aan één van deze lessen deel gaat nemen (m.u.v. deelnemers aan een vast lesuur).

Maandag 15.00 uur extra sportmoment;

Een aantal sporters geeft aan interesse te hebben voor een sportmoment tussen 15.00 en 17.00 uur. Deze sporters kunnen allemaal op maandag. Morgen ga ik dan ook meteen starten met dit extra sportmoment. Sluit gerust aan als je je nog niet hebt gemeld. Aanvang 15.00 uur, locatie Natuurlijk Fit Exloo.  Het wordt een Natuurlijk Fit Training.

 

Spinning vrijdagochtend;

Kleine wijziging in de aanvangstijd. Om 9.00 uur start de krachttraining. Om 9.30 uur wordt gestart met spinning.

Sportieve groet,

Martine

Daag jezelf uit om fit te blijven!

Weet je dat sporten je fitter en gezonder kan maken? Je zit lekkerder in je vel en bouwt constant aan je zelfvertrouwen. Met deze brochure willen we laten zien dat iedereen door sport fitter kan blijven en gezonder kan leven. We geven jou, als (toekomstige) sporter, handvatten om op een veilige manier grenzen te bepalen en te verleggen. Leer jezelf uit te dagen om telkens een stapje te verder gaan. Iedereen, van beginner tot gevorderde sporter, kan persoonlijke doelen stellen en deze bereiken. Het belangrijkste is dat jij het vertrouwen ontwikkelt om een zo goed en gezond mogelijk leven te leiden. Succes!

Je bent wat je eet: klopt dat? Een duidelijke uitleg hoe het zit!

‘’Je bent wat je eet’’ wel eens gehoord? Ik kan me voorstellen dat dit wat zweverig kan overkomen. Op een of andere manier moet ik een beetje denken aan ‘’wat je zegt ben je zelf’’. Wanneer je er maar lang genoeg over nadenkt, zit er een kern van waarheid in. Volwassen personen zeggen als het goed is geen ‘’wat je zegt ben je zelf’’ meer. Althans, dat hoop ik maar ?. ‘’Je bent wat je eet’’ kan daarentegen prima uit de mond van een volwassen persoon komen.

 

Kort én krachtig?

Eerlijk is eerlijk, die spreuk draait er ook niet omheen. Je zou zeggen dat je ongezond bent, wanneer je ongezond eet. Eet je daarentegen gezond, dan ben je ook gezond. Dat klopt natuurlijk niet altijd. Het leek me goed om hier eens wat meer over te vertellen. Heb jij na het lezen van dit artikel nog opmerkingen over dit onderwerp? Laat dan gerust een reactie achter in de comments.

 

Waar gaat het over?

Over de spreuk ‘’je bent wat je eet’’ is nogal wat verwarring. Waar gaat het eigenlijk over? Het gaat er vooral over dat je gezond moet eten om je fit en gezond te voelen. Bij de spreuk is er veel verwarring over het woord ‘’wat’’. Word je bijvoorbeeld echt te dik door vet eten? Heel lang is gedacht dat dit gezegde gebaseerd was op vet eten. Vet eten zou automatisch zorgen voor meer vetopslag op de bovenarmen, benen, taille, beuk en rug.

 

Welke en hoeveel?

Van veel vet eten word je dik. Zo simpel is het natuurlijk niet. Het gezegde ‘’je bent wat je eet’’ is daarom te kort door de bocht. Er zijn nog twee belangrijke vragen die hierbij vergeten worden. Denk aan ‘’welke’’ en ‘’hoeveel’’. Zijn wat je eet, zegt namelijk niks over de soort vetten die je binnenkrijgt net zoals de hoeveelheid vetten. Dit gezegde is dus niet helemaal volledig. Om die reden niet helemaal geloofwaardig.

 

Gezonde en ongezonde producten

Tegenwoordig hebben we keuze uit een heleboel supermarkten. Naast een boel ongezonde producten, liggen de schappen vol met gezonde producten. Zowel voor alleseters, vegetariërs als raw fooders is er veel te vinden. Net zoals er veel vetvrije- en vetarme producten te koop zijn. Over het algemeen zijn wij Nederlanders best verstandig.

 

Meer mensen met (ernstig) overgewicht

Je zou dan zeggen dat de Nederlander slanker is geworden, met alle gezonde voeding die ons aangereikt wordt. Niets is minder waar. Het aantal mensen met (ernstig) overgewicht neemt nog steeds toe. De uitspraak ‘’Je bent wat je eet’’ zegt dus niet per definitie dat je vetopslag toeneemt wanneer je vet eet.

 

Noodzakelijke voedingsstoffen

Zijn wat je eet gaat dus vooral over gezond eten om gezond en fit te blijven. Het gaat dus om voeding waarmee je de noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgt om alle belangrijke lichamelijke processen in gang te houden. Het helpt spieren opbouwen, wonden herstellen, goed nadenken en als brandstof om te bewegen. De voedingsstoffen moeten je lichaam van energie voorzien en tegelijkertijd zorgen voor een goede weerstand. ‘’Je bent wat je eet’’ gaat dus over gezonde koolhydraten, vetten, eiwitten, vitamines en mineralen.

 

Gezonde koolhydraten, vetten en eiwitten

Oke nu wil je vast ook weten wat die gezonde eiwitten, koolhydraten en vetten zijn. Ik som ze even op voor je. Gezonde koolhydraten vind je o.a. in volkoren rijst, volkorenpasta, havermout, zoete aardappel, bonen en bepaalde bladgroenten. Gezonde vetten zitten in olijfolie, kokosolie, amandelen en bepaalde noten. Gezonde eiwitrijke producten zijn peulvruchten, kip, magere kwark, vis en eieren. Veel gezonde vitamines zitten in de genoemde producten. Daarnaast ook in fruit.

 

Dik worden van gezonde voeding

Je weet inmiddels dat ‘’je bent wat je eet’’ niks zegt over de hoeveelheid die je binnenkrijgt. Ook van gezonde voeding kan je namelijk te dik worden. Voedingsstoffen worden door ons lichaam als reserve opgeslagen, wanneer het dit niet nodig heeft. Daardoor kunnen we aankomen. Sushi kan gezond zijn, kijkend naar de ingrediënten. Wanneer je er een all-you-can-eat concept aan koppelt stimuleert dat de hoeveelheid die we ervan eten, aanzienlijk. Het is dan nauwelijks meer gezond. En dan heb ik het nog niet over de zoute sojasauzen gehad.

 

En beweging dan?

In de spreuk gaat het niet over beweging. Anders zou er wel staan ‘’je bent wat je beweegt’’. Toch zegt de mate van beweging heel veel over hoe je bent en hoe je lichaam eruitziet. Je kent vast wel iemand die behoorlijk ongezond eet, maar allesbehalve te dik is. Diezelfde persoon gaat misschien wel 2 keer per week naar de sportschool. Wanneer de voeding niet goed aansluit op de mate van beweging, dan wordt er minder progressie geboekt. Bekijk ook zeker de 6 meest gemaakte fouten met training en voeding

 

Verzadiging

Natuurlijk is de kans een stuk kleiner dat je aankomt met gezonde voeding. Gezonde voeding geeft ons namelijk een verzadigd gevoel. Het verteringsproces duurt langer. Daardoor kan je er langer energie uithalen. Gezonde koolhydraten hebben weinig invloed op je bloedsuikerspiegel. De kans op vreetbuien neemt daardoor af.

 

Conclusie?

Samenvattend… Je bent wat je eet en in welke hoeveelheid, maar daarnaast ook wat je aan beweging doet en in welke hoeveelheid. Hulp nodig om een effectieve basis te leggen met training en voeding waarmee je de rest van je leven verder kunt? Meld je dan aan voor mijn  programma ?

Privacyverklaring                      

Persoonsgegevens
Deze verklaring is bedoeld voor klanten en/of leveranciers van Natuurlijk fit Exloo

In deze verklaring wordt nader ingegaan op de wijze waarop Natuurlijk fit Exloo omgaat met de door u verstrekte persoonsgegevens.

Een “persoonsgegeven” zegt iets of zou iets kunnen zeggen over een natuurlijk persoon. Een gegeven is vrij snel aan te merken als een persoonsgegeven en kan door de combinatie met andere gegevens een persoonsgegeven worden. Voorbeelden van persoonsgegevens zijn: NAW-gegevens, e-mailadressen, IP-adressen, telefoonnummers e.d.

Natuurlijk fit Exloo vraagt aandacht voor het feit dat de persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden verzameld en worden gebruikt omdat dit noodzakelijk is om een eventuele overeenkomst met u te sluiten en uit te voeren. Dat geldt zowel voor onze (potentiële) klanten als voor partijen bij wie wij zaken en/of diensten inkopen.
Zonder deze gegevens zou het onmogelijk zijn om bij u een offerte aan te kunnen vragen, u een offerte te kunnen aanbieden, te kunnen bepalen aan welke specificaties of wensen een bepaalde dienst dient te voldoen, werkzaamheden te verrichten, te factureren, te betalen en met u vlot en efficiënt te kunnen communiceren over de uitvoeringsaspecten van de overeenkomst.
U bent niet verplicht om ons uw persoonsgegevens te verstrekken. Als u ons geen of onvoldoende persoonsgegevens verstrekt, dan is het echter wel mogelijk dat wij aan de hiervoor genoemde werkzaamheden geen uitvoering kunnen geven.

Doorgifte aan derden
In verband met de uitvoering van de overeenkomst is het mogelijk dat wij uw persoonsgegevens moeten verstrekken aan partijen die in onze opdracht werkzaamheden uitvoeren. Verder maken wij gebruik van (deels-) externe serverruimte voor de opslag van (delen van) onze verkoop- en inkoopadministratie, waar uw persoonsgegevens een onderdeel van uitmaken. Uw persoonsgegevens worden om die reden aan onze provider van serverruimte verstrekt. Ook maken wij gebruik van uw persoonsgegevens voor commerciële doeleinden zoals het versturen van een e-mail nieuwsbrief mailing.

Direct marketing
Wij gebruiken uitsluitend zakelijke gegevens voor commerciële doeleinden zoals het per e-mail op de hoogte te brengen van onze bestaande en nieuwe diensten. Iedere keer dat wij u een mailing sturen, heeft u de mogelijkheid ons te laten weten hier geen prijs meer op te stellen. Zie hiervoor de afmeldlink onderaan iedere mailing.
Wij maken gebruik van social media, o.a. FaceBook. Wij gebruiken hierbij alleen uw gegevens (bijv. foto’s van klanten), na toestemming van de betreffende klant.

Cookies
Cookies zijn kleine tekstbestanden die tijdens het bezoek aan onze website op uw computer, tablet of smartphone worden geplaatst. In deze tekstbestanden wordt informatie opgeslagen die bij een later bezoek weer kan worden herkend door de website. Onze website maakt gebruik van tracking cookies indien u daar toestemming voor heeft gegeven. Dit doen wij om informatie te verzamelen over uw internetgedrag zodat wij u gericht aanbiedingen kunnen doen. U mag uw toestemming te allen tijde intrekken. Uw gegevens worden maximaal één jaar bewaard.
Wij plaatsen daarnaast functionele cookies. Dit doen wij om het gebruik van onze website eenvoudig te maken.

Bewaarperiode persoonsgegevens
Indien u geen klant bent (geworden) (of wij niet van u) dan zullen uw persoonsgegevens uiterlijk twaalf maanden na ons laatste contact worden verwijderd.

Indien u wel klant bent geworden (of wij van u) dan zullen wij uw persoonsgegevens bewaren voor de duur van zeven jaar na het einde van het boekjaar waarin de overeenkomst met u volledig is uitgevoerd. De periode van zeven jaar komt overeen met de periode waarbinnen wij verplicht zijn onze administratie te bewaren voor de Belastingdienst. Na afloop van deze periode zullen wij uw persoonsgegevens verwijderen.

Uw rechten
U heeft het recht:

·         uw eigen persoonsgegevens te mogen inzien en/of te verkrijgen.

·         uw eigen persoonsgegevens te (laten) wijzigen indien daarin onjuistheden staan

·         uw eigen persoonsgegevens te (laten) wissen of het gebruik daarvan laten beperken

·         uw eigen persoonsgegevens door ons aan een ander over te dragen.

·         Ook kunt u bij ons bezwaar maken tegen het verzamelen en gebruiken van uw gegevens of een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Om uw rechten te kunnen uitoefenen kunt u zich wenden tot:
Natuurlijk fit Exloo
t.a.v. de directie
Voor contactgegevens, zie deze website.

Ook met vragen of voor meer informatie over het verzamelen en gebruiken van persoonsgegevens kunt u uiteraard contact met ons opnemen.
Deze privacyverklaring is ingegaan per 18 november 2021. Natuurlijk fit Exloo behoudt zich het recht voor deze privacyverklaring aan te passen.

 

We use cookies

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.